diumenge, 25 de gener del 2009

Les Botelles d'aigua

Els éssers humans consumim o hauriem de consumir diàriament al voltant de 2 litres d'aigua. Diguem que consumim un litre i mig bevent i la resta la consumim amb els aliments que prenem. Això ens deixa un consum d'aigua de 1,5l. La majoria de gent no té un aljub que reculli l'aigua de la pluja ni molt manco un pou d'on treure aigua dolça potable. Per si fos poc l'aigua de l'aixeta està clorada i al manco en la meva ciutat té molta cal.

El que feim la majoria per aconseguir aigua de qualitat i que no tenga gust a clor, és comprar-la en el supermercat, embotellada en barrals o en còmodes paquets de 6 botelles de 1,5l. Si collim el cas de les botelles generam una botella per persona i per dia, En canvi amb l'exemple del barral generam el residu d'un barral d'aigua cada 3 dies. No ho he comprovat però a simple vista pareix que hi ha manco plàstic en un barral que en tres botelles. Així que la primera suggerència per a generar manco residus seria la de comprar barrals abans que botelles d'aigua.

La següent suggerència és molt distinta. Hi ha en el mercat unes gerres per aigua que venen equipades amb un filtre que pot descalcificar l'aigua i a més li lleva el mal gust que pugui tenir l'aigua. El filtre es canvia un cop al mes. Les avantatges d'aquesta gerra són:

  1. No usarem més els envasos d'usar i tirar de les botelles d'aigua del super i per tant generam manco residus d'envasos.
  2. Estalviarem doblers en la compra d'aigua ja que pagarem l'aigua segons la tarifa local del subministrament d'aigües que segur que és més barata que l'aigua del supermercat.

En quant als envasos vull puntualitzar una cosa:

Hi ha envasos que son retornables, això vol dir que un cop que s'ha consumit el contingut, aquest es torna a la fabrica on es renta, es desinfecta i es torna a emprar. Això només ho fan en els bars, però ho fan amb tot tipus de botelles, com les botelletes de cervesa, refrigeris i sucs. Estaria molt bé que es facilités a la gent el poder retornar aquests tipus de botelletes ja que segur que consumeix molta menys energia el rentar i desinfectar una botella que fondre el vidre i tornar-la a crear.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada